• Wat is softbal?

 • Het spel ontwikkelde zich in eerste instantie als een indoor variant van baseball. Het werd ook "indoor baseball" of "kitten baseball" genoemd. Pas in 1926 bedacht ene Walter Hakanson de term "Softball". Gaandeweg ontwikkelde softbal zich van een indoor sport tot een volwassen buitensport met op veel punten een sterke gelijkenis met honkbal. In 1934 werden voor het eerst de officiële spelregels vastgelegd.

  Softbal is een sport voor zowel mannen als vrouwen. Internationaal gezien staat het damessoftbal echter in hoger aanzien. In Europa zijn sportief gezien Nederland en Italië bij het damessoftbal de toonaangevende landen. Bij het herensoftbal maken vooral Tsjechië en Denemarken de dienst uit.

  In onderstaande brochure van de KNBSB wordt het spel op een toegangkelijke manier uitgelegd.

  Bij UVV doen zowel dames- als herenteams mee aan de competitie. Bij de jeugd zijn het voornamelijk meisjes die softballen.

  Meer weten over het spelen van softbal bij UVV? Stuur even een e-mail naar onze ledenadministratie.

  Ben je iemand die ervaring heeft met het spelen op topniveau of wil je jouw ervaring overbrengen als trainer van een van onze teams, neem dan contact op met het bestuur van UVV.