• Vorige week is in Almere het NK Little League gespeeld. Op dit toernooi spelen regioteams in verschillende leeftijdscategorieën (van 11 t/m 18 jaar) om de eerste plaats die recht geeft op het EK Little League in Polen. Verschillende UVV honk- en softbalsters hebben meegedaan bij de verschillende teams van Midden Nederland alias de Valley Hitters. Eén speler heeft meegedaan bij het team van Eastern Athletics omdat hij in de regio Oost woonachtig is.
     
     
     
    Een van deze spelers is Julius Paesch uit Aspiranten 3 die uitkomt voor het team van de Eastern Athletics. Het team van Julius heeft het dit jaar bijzonder goed gedaan en heeft daarbij in de voorrondes onder andere het team van Valley Hitters, met daarin een aantal van zijn UVV teamgenoten, weten te verslaan met 9-2.  In de halve finales werd vervolgens relatief eenvoudig met 9-3 gewonnen van de South East Sharks. In de finale trof het team van Eastern Athletics wederom Brabant United waarin de poulefase maar net met 10-8 van werd gewonnen. Het beloofde dus een spannende finale te worden. De uitgedoste fans stroomden dan ook al ruim voor aanvang van de wedstrijd toe. Het was een echte wedstrijd met een heuse speaker en bovendien live uitgezonden op Internet door SoftbalDino. In de finale bleek Eastern Athletics echter al snel te sterk voor Brabant United dat weinig in te brengen had. De wedstrijd eindigde in een duidelijke 10-0 overwinning door Eastern Athletics waarmee ze een ticket naar het EK Little League in Polen hebben verdiend.
     
     
     
    Zelf kijkt Julius terug op een uiterst leuk en leerzaam toernooi. Hij geeft aan dat hij op het toernooi goed op dreef was met zeker 4 triples, 1 double en 1 basehit. Ook heeft hij zeker 5 punten binnen geslagen. Niet gek vindt hij zelf voor iemand die voor de eerste keer meedoet aan het Little League toernooi. Hij is supertrots op zijn team en kijkt uit naar het EK dat hij begin juli in Polen gaat spelen. Het EK is zeker geen eindstation want de winnaars daar gaan door naar de heuse World Series in de USA. We wensen Julius veel succes en wie weet speelt er straks een UVV'er in de World Series!
     
     
    UVV'er Julius Paesch naar EK Little League