• Het weekend van Vaderdag eindigde bij onze topteams met gemengde gevoelens. Heren 1 was zaterdag op bezoek bij Euro Stars en moest hun meerdere erkennen in het team uit Capelle. Het team van Frank Koene wist geen grip te krijgen op de wedstrijd en verloor er met 7 – 4. De liefhebbers zagen UVV vooral worstelen in de verdediging. Ongewenste veldfouten waren debet aan de nederlaag. Zondag was UVV 1 gastheer op de Paperclip voor Euro Stars en zag het Vaderdagpubliek een geheel andere wedstrijd. Geen veldfouten en sterke pitching van Jurjen van Zijl hielden de tegenstander op afstand. Heren 1 kon deze wedstrijd in een spannende finale afsluiten met een winst van 3 – 1. Achteraf bleek dat alle teams in de bovenste 6 van de 1e klasse honkbal de punten hebben gedeeld. Iedere club hield het bij 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd. De marge van Heren 1 ten opzichte van de concurrentie bleef ongewijzigd. UVV staat bovenaan met 17 punten.  

    Dames 1 was voor twee wedstrijden te gast bij Red Lions in Rijswijk. Hoewel onze vrouwen in de eerste van de dubbele wedstrijd sinds lang een verlieswedstrijd moest incasseren 8 – 7, kwam Dames 1 gemotiveerd terug in de tweede wedstrijd. Met uitstekend slagwerk en prima veldwerk zagen de dames tevreden terug op de 10-1 overwinning. Onze dames verloren dus wel hun derde wedstrijd in dit seizoen, maar hebben nog steeds een ruime voorsprong op de rest van de 1e klasse softbal.  

    We kijken uit naar de tweede helft van de competitie voor UVV Dames 1. Halverwege zijn de vooruitzichten uitstekend om een zeer goed seizoen neer te zetten. Dat geldt natuurlijk ook voor Heren 1. Wie van de fantastische wedstrijden getuige wil zijn, moet voor Honkbal vrijdagavond naar het Rotterdamse Neptunus (19.30 uur). De Softbalsters spelen zaterdag een dubbel in Haarlem bij Sparks (14 en 16 uur). En als toetje voor zoveel mooie sport zondag honkbal UVV 1 tegen Neptunus thuis (14 uur).  

    Wedstrijden die je niet mág missen….