• De afgelopen jaren heeft Lauren Heijnsdijk hard gewerkt aan pitching. De softbalster van UVV, die afgelopen seizoen uitkam voor het combinatie team Softbal Centrals – UVV heeft enorme progressie gemaakt. Niet alleen viel ze op bij het eerste van UVV dames, ook bij nationale team onder de 18 trok ze de aandacht.

  In Tsjechië speelde ze samen met de softbaltalenten tijdens het Europees kampioenschap onder 18. Het Nederlandse team haalde daar een verdienstelijke derde plaats, achter winnaar Tsjechië en achter nummer 2 van het EK, Italië.

  Nederland staat momenteel 10e op de wereld ranglijst van teams onder 18 jaar. Hoewel meerdere aansprekende landen niet deelnemen aan het WK, dat in Lima (Peru) zal worden gehouden, zal de uitdaging voor het Nederlands team er niet minder om zijn. Vanzelfsprekend ook niet voor Lauren Heijnsdijk! Immers de wedstrijden tegen toppers van de wereld zijn altijd onvergetelijk.

  Lauren vertrekt begin december naar Lima. Het WK Softbal onder 18 wordt er van 6 tot en met 12 december gehouden. Ongetwijfeld is op internet via streaming het spektakel te volgen. Je moet er wel laat voor opblijven. De eerste wedstrijd is op 6 december is 19.00 uur plaatselijke tijd. Dat betekent streamen om 1 uur ‘s nachts! Natuurlijk gaan we kijken en wensen onze Lauren namens heel UVV veel succes op het WK in Peru!!!!

  Link: U-18 Women's Softball World Cup 2020 - The official site - WBSC

  Lauren naar het WK in Peru 2 Lauren naar het WK in Peru 1

  Foto's: Archief Fam. Heijnsdijk, Jan Kruijdenberg