• Op een zonnig Sportpark de Paperclip werd woensdag 10 april het eerste BeeBall Scholentoernooi gehouden. Na de introductie clinic op 3 april was het woensdag tijd voor het echte werk. In totaal 9 teams streden om tot kampioen van Leidsche Rijn gekroond te worden.

Bij de Majors, groepen 6 en 7, deden bij deze eerste editie 5 scholen mee. De Kees Valkenstein, Arcade, Oase, Twaalfruiter en ’t Zand speelden ieder 4 wedstrijden. Het was een spannend toernooi. Twaalfruiter, Oase en ’t Zand wonnen allemaal 3 wedstrijden. Daardoor was het nodig om naar het puntensaldo te kijken. Het overwegend uit meisjes bestaande team van ’t Zand had net iets meer punten gescoord, waardoor zij tot winnaar werden gekroond.

Ook bij de Rookies, groepen 4 en 5, waren ’t Zand, Twaalfruiter en Arcade van de partij. De laatste zelfs met twee teams. Na een voorronde van 3 wedstrijden hadden de Arcade 2 en de Twaalfruiter zich voor de finale geplaatst. De winst ging, net als in de voorrondes, naar de Twaalfruiter die de finale met 8-6 wonnen.

Alle kinderen kregen bij de prijsuitreiking een prachtige medaille als aandenken aan deze geslaagde dag met veel enthousiasme en sportiviteit.

Bij deze nogmaals dank aan alle vrijwilligers die zich voor de clinic en het toernooi hebben ingespannen!

't Zand en De Twaalfruiter winnen scholentoernooi 2019 1't Zand en De Twaalfruiter winnen scholentoernooi 2019