• Topdrukte op UVV landelijke Beeballdag en Open dag Beeball

    Zondag 15 januari was het een drukte van belang bij UVV op sportpark de Paperclip. Behalve de landelijke Beeball dag was er ook een Open Dag bij UVV. Kinderen van 5 tot 10 jaar waren op UVV om kennis te maken met honk- en softbal.

    Ondanks de kou en gladheid waren de Rookie teams van HCAW, HSV Centrals en Domstad Dodgers op tijd aanwezig. Na een gezellige warming up op muziek van een echte dj, waar uiteraard ook Bee onze mascotte aan meedeed was het tijd voor de eerste wedstrijden. Er is hard gerend, gegooid en geslagen en bovenal heeft iedereen enorm veel plezier gehad.

     

    Na de Rookies was het tijd voor de Open Dag op UVV waar kinderen kennis konden maken met alles wat er bij honkbal en softbal komt kijken. Onder begeleiding van UVV-coaches, trainers en UVV jeugdspelers waren er verschillende slag-, en gooi oefeningen en werd er geklokt hoe hard je kan rennen. Met een stempelkaart konden de kinderen langs de verschillende stations om nieuwe skills aan te leren. En wat was het leuk om te weten hoe hard je nu kan gooien! En bleek het best lastig om goed in de ring te gooien! UVV hoopt na deze succesvolle dag weer een aantal nieuwe Beeballers te mogen verwelkomen. De deelnemers aan de Open Dag kregen na afloop een flyer met strippenkaart mee, zodat ze nog drie trainingen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen.

     

    In de middag was het tijd voor de Major Beeball teams om in actie te komen. Maar niet nadat er een warming up op muziek plaatsvond met mascotte Bee en één van de trainers. De Major teams speelden ieder drie partijtjes en iedereen deed ontzettend zijn best. Vanaf de bank werden de slagmannen en slagvrouwen aangemoedigd. Menig coach moest de geslagen ballen ontwijken want de kinderen wisten de gepitchte ballen goed te raken. Het Beeball seizoen belooft een goed jaar te worden.

    UVV kijkt terug op een gezellige en succesvolle dag.

     

    Een impressie van 15 januari