• Tsjechië, Groot-Brittannië, Italië en Nederland houden de Olympische droom levend na kwalificatie voor Super Round

   

  De World Baseball Softball Confederation (WBSC) kondigde vandaag het schema voor de Super Round aan van het Softball Qualifier Event dat plaatsvindt op het complex van UVV. Het deelnemersveld is met de helft verminderd, waardoor er vier teams overblijven in de jacht op het Olympische ticket voor de Spelen in Tokyo 2020.

  Nummer 12 op de wereldranglijst, Groot-Brittannië, en de nummer 10, Nederland, claimden de twee beschikbare plaatsen in Poule A voor de Super Round. Groot-Brittannië bleef ongeslagen in de groepsfase, terwijl het gastland de tweede plek innam.

  In Poule B wisten Italië (nr. 9) en Tsjechië (nr. 15) de twee beschikbare plekken voor de volgende ronde te bemachtigen. Italië kwalificeerde zich als eerste en wisten alle drie de wedstrijden te winnen, terwijl Tsjechië de tweede plek innam. Zij wisten alleen van Italië niet te winnen.

  De nummers 26 (Frankrijk), 28 (Zuid-Afrika), 35 (Spanje) en 43 (Botswana) zijn klaar met hun deelname aan het toernooi.

  Super Round schema

  Vrijdag 26 juli

  • Tsjechië vs Groot-Brittannië om 16:00 uur
  • Nederland vs Italië om 19:00 uur

  Zaterdag 27 juli (tijden nog te bepalen)

  • Nederland vs Tsjechië
  • Groot-Brittannië vs Italië

  Het land dat na afloop van alle wedstrijden het beste resultaat weet te behalen wint het ticket voor de Spelen in Tokyo 2020. De sport softbal keert na meer dan tien jaar weer terug op het Olympische programma. Alleen de resultaten tussen de vier gekwalificeerde teams voor de Super Round (inclusief de resultaten van de Opening Round) tellen mee voor de definitieve stand.

  Huidige stand

  1. Groot-Brittannië (1-0)
  2. Italië (1-0)
  3. Tsjechië (0-1)
  4. Nederland (0-1)

  Wereldwijde livestream

  Alle vier de nog te spelen wedstrijden van de Super Round kunnen gevolgd worden via het WBSC platform Game Time. De wedstrijden zullen ook worden uitgezonden via de ‘Olympic Channel‘ en La Liga Sports.

  Het Tsjechische televisie station Czech TV zal alle wedstrijden van Tsjechië in de Super Round uitzenden en Sky Italia zal hetzelfde doen maar dan voor de wedstrijden van het Italiaanse nationale team.

  Voor meer informatie over de play-by-play, statistieken en standen kun je terecht op de website van WBSC.

   

  Kwalificatie poule OKT bekend !!!