• Mijn naam is Helen Cramers en ik wil me graag voorstellen als vertrouwenspersoon van Honk en Softbalvereniging UVV.

  Ik woon in Utrecht en werk als (team-)coach, intervisiebegeleider en vertrouwenspersoon. Mijn uitgangspunt in het leven is dat een veilige en prettige omgeving het beste in mensen naar boven haalt. Ook in sport horen plezier, ontspanning, inspanning en presteren hand in hand te gaan. Zodat iedereen tot zijn recht komt en zich kan ontwikkelen. Dat gun ik iedereen. Dus toen Honk en Softbalvereniging UVV mij vroeg om de vertrouwenspersoon te worden voor de vereniging heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.

  Respect voor elkaar en voor elkaars grenzen is voor de meeste mensen heel normaal. Toch komt het helaas soms voor dat zich ongewenst gedrag voordoet, zoals pesten, discriminatie, (seksuele-) intimidatie of agressie. Het kan zijn dat er geen kwade opzet achter zit; wat voor de één misschien een grapje is kan door de ander als kwetsend of grensoverschrijdend worden ervaren. Natuurlijk is het het fijnst als problemen opgelost worden door de personen zelf, maar er zijn allerlei redenen te bedenken waarom dit soms niet (direct) lukt of kan. In dat geval kun je bij mij als vertrouwenspersoon terecht.

  Ik ben er voor alle leden, ouders, vrijwilligers of gasten van Honk en Softbalvereniging UVV die binnen de vereniging te maken hebben (gehad) met ongewenst gedrag. Ik bied een veilige plek waar je open kunt zijn over wat je hebt meegemaakt. Ik luister naar je ervaring en onderzoek samen met jou wat voor jou een passende vervolgstap zou kunnen zijn. Daarin hou je ten allen tijde zelf de regie. Jij bepaalt wat goed is voor jou.

  Schroom dus niet om contact met me op te nemen. Ook als je dingen hoort of ziet gebeuren die volgens jou niet door de beugel kunnen. Je kunt me bereiken via emailadres hpmcramers@hotmail.com. Ik neem dan zo spoedig mogelijk (in ieder geval binnen 48 uur) contact met je op.

  De gesprekken die we hebben zijn vertrouwelijk en kunnen plaatsvinden door middel van een telefoongesprek, onlinegesprek of een face to face gesprek.

  Helen Cramers